tekst

O vinskoj cesti

Ideja za pokretanje Vinske ceste, prvenstveno je bila želja da se pokrene razvoj turizma na širem području Grada Ludbrega i to seoskog turizma koji će posjetiteljima nuditi jedinstven doživljaj upoznavanja (goričkih ) običaja i kušanja domaćih gastronomskih specijaliteta. 

Osim posjeta vinogradima i vinskim podrumima Vinska cesta kao projekat nudi i mnogo više. Od šetnji prirodom i razgledavanje kulturno-povijesnih, prirodnih i drugih interesantnosti kraja, do sudjelovanja u raznim manifestacijama ludbreškog kraja.

Jedan od veoma važnih ciljeva ovog projekta je stimulirati daljnji razvoj postojeće turističke ponude koja se bazira na tradicionalnoj proizvodnji vina kao prepoznatljivosti Grada i cijelog kraja ( priča o vinogradarki Ludbergi i njenom iskričavom vinu,manifestacije i sadržaji...).

Otvorenjem vinske ceste 11.06.2010 god., kada je uz rezanje trsa vinove loze najstarijeg vinogradara s ludbreškog područja – 91-Jakoba Zembera, ostvarena je dugogodišnja želja ovdašnjih vinogradara, a sam grad dobio je novi turistički proizvod.

Umrežavanjem sa postojećim turističkim kapacitetima, Vinska cesta će zasigurno doprinjeti sinergiji, te predstavljati jedinstvenu i cjelovito zaokruženu turističku destinaciju – Grad Ludbreg –Hrvatsko proštenište.

Flayer VINSKE-II

Vinska -ovinskoj1

Vinska -ovinskoj2