tekst

VINCEKOVO Međunarodna 30. izložba mladih vina Ludbreg 2023.

Datum objave: 27.12.2022

Logo Vincekovo

... prijavnica za predaju uzoraka

Poštovani vinogradari,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 30. Međunarodnoj izložbi mladih vina, koja će se 27. siječnja 2023. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

 

Kako pripremiti uzorke?

                               3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili  4 boce po 0,75 l (butelje)

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatk ili slatko )

 

Prikupljanje uzoraka

Uzorci mladih vina prikupljati će se 07. siječnja  (subota) od 12-20 sati i

08. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

 Kotizacija

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 20,00 € po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 15,00 €. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 15,00 €. po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 20,00 € za sve dosadašnje i nove članove Udruge

Ocjenjivanje

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka, odnosno certificiranih ocjenjivača. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

 

Ujedno Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić, te uspješnu novu 2023. godinu

 

O Č E K U J E M O    V A S !

Sa štovanjem,

Organizacijski odbor  

Vrati se natrag...