tekst

VINCEKOVO - 31.IZLOŽBA MLADIH VINA LUDBREG 2024

Datum objave: 26.12.2023

Logo VincekovoPoštovani vinogradari,

 Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 31. Međunarodnoj izložbi mladih vina, koja će se 26. siječnja 2024. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

 

Kako pripremiti uzorke?

                               3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili  4 boce po 0,75 l (butelje)

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatko ili slatko )

 

Prikupljanje uzoraka

Uzorci mladih vina prikupljati će se 06. siječnja  (subota) od 12-20 sati i

07. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

 

Kotizacija

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 20,00 € po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 15,00 €. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 15,00 €. po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 20,00 € za sve dosadašnje i nove članove Udruge

 

Ocjenjivanje

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

 

Ujedno Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić, te uspješnu novu 2024. godinu

 

O Č E K U J E M O    V A S !

Sa štovanjem,

Organizacijski odbor

... prijavnica  

Vrati se natrag...