tekst

VINCEKOVO 28.MEĐUNARODNA IZLOŽBA MLADIH VINA

Datum objave: 29.12.2019

Header Vincekovo
Poštovani vinogradari,
 Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 28. Međunarodnoj izložbi mladih vina, koja će se 31. siječnja 2020. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu. Otvorenje izložbe je 31. siječnja u 17,00 h.
Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.
Kako pripremiti uzorke? 
3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili  4 boce po 0,75 l (butelje).Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatko ili slatko )
Prikupljanje uzoraka
Uzorci mladih vina prikupljati će se 11. siječnja  (subota) od 12-20 sati i 
12. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.
Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.
Kotizacija
Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 100,00 kn po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 80,00 kn. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 80,00 kn po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 100,00 kn za sve dosadašnje i nove članove Udruge
Ocjenjivanje
Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. 
Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.
Ujedno Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić, te uspješnu novu 2020. godinu, te Vas pozivamo na blagoslov grančica i proslavu Vincekovog u nedjelju 19. siječnja u 12,00 h kod kipa Sv.Vinka zaštitnika ludbreškog vinogorja
O Č E K U J E M O    V A S !
Sa štovanjem, 
Organizacijski odbor                                 
Vrati se natrag...