tekst

27.izložba mladih vina Ludbreg 2019.

Datum objave: 05.01.2019

Poštovani vinogradari,

 Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 27. Međunarodnoj izložbi mladih vina, koja će se 25. i 26. siječnja 2019. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu. Otvorenje izložbe je 25. siječnja u 17,00 h, dok je u  16,00 h  predviđeno predavanje.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

 

Kako pripremiti uzorke?

                               3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili  4 boce po 0,75 l (butelje)

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatko ili slatko )

 

Prikupljanje uzoraka

Uzorci mladih vina prikupljati će se 12. siječnja  (subota) od 12-20 sati i

13. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

 

Kotizacija

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 100,00 kn po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 80,00 kn. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 80,00 kn po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 100,00 kn za sve dosadašnje i nove članove Udruge

 

Ocjenjivanje

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

 

Ujedno Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić, te uspješnu novu 2019. godinu, te Vas pozivamo na blagoslov grančica i proslavu Vincekovog u nedjelju 20. siječnja u 12,00 h

kod kipa Sv.Vinka zaštitnika ludbreškog vinogorja

 

O Č E K U J E M O    V A S !

Sa štovanjem,

Organizacijski odbor  

...prijavnica

                              

Vrati se natrag...