26. izložba vina i Vincekovo 2018.

Datum objave: 03.01.2018

Poštovani vinogradari,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 26. Međunarodnoj izložbi mladih vina, koja će se 26. i 27. siječnja 2018. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu. Otvorenje izložbe je 26. siječnja u 17,00 h, dok je u  16,00 h  predviđeno predavanje.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

Kako pripremiti uzorke?

3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili  4 boce po 0,75 l (butelje)

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino( suho, polusuho, poluslatko ili slatko )

Prikupljanje uzoraka

Uzorci mladih vina prikupljati će se 13. siječnja  (subota) od 12-20 sati i

14. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

Kotizacija

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 100,00 kn po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 80,00 kn. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 80,00 kn po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 100,00 kn za sve dosadašnje i nove članove Udruge

Ocjenjivanje

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

Ujedno Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić, te uspješnu novu 2018. godinu, te Vas pozivamo na blagoslov grančica i proslavu Vincekovog u nedjelju 21. siječnja u 12,00 h

kod kipa Sv.Vinka zaštitnika ludbreškog vinogorja

O Č E K U J E M O    V A S !

Sa štovanjem,

Organizacijski odbor