tekst

23. izložba i Vincekovo 2015.

Datum objave: 30.12.2014

Udruga vinogradara „Trsek“ Ludbreg Vas poziva na 23. po redu izložbu mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja.

Poštovani vinogradari,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 23. izložbi mladih vina, koja će se 23. i 24. siječnja 2015. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu.

Otvorenje izložbe je 23. siječnja u 17,00 h, dok je u 16,00 h organizirano predavanje.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

Kako pripremiti uzorke?

3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili 4 boce po 0,75 l (butelje)

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko 

Prikupljanje uzoraka

Uzorci mladih vina prikupljati će se 10. siječnja (subota) od 12-20 sati i 11. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

Kotizacija

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 100,00 kn po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 80,00 kn. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 80,00 kn po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 100,00 kn za sve dosadašnje i nove članove Udruge

Ocjenjivanje

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

 Vincekovo

U nedjelju 18.01.2015. u 12:30 sati organizira se posveta trsovih grančica kod samog kipa Svetog Vinka u Globočecu uz prigodni ritual, te kuhano vino i ostale specijalitete.

O Č E K U J E M O V A S !

Sa štovanjem,

Organizacijski odbor

Vrati se natrag...