VINCEKOVO - međunarodna izložba mladih vina Ludbreg 2022.

Datum objave: 31.12.2021

slika

Poštovani vinogradari,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da kvalitetu svojih mladih vina predstavite na predstojećoj 29. Međunarodnoj izložbi mladih vina, koja će se 28. siječnja 2022. godine održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

Kako pripremiti uzorke?

3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili  4 boce po 0,75 l (butelje)

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatko ili slatko )

Prikupljanje uzoraka

Uzorci mladih vina prikupljati će se 08. siječnja  (subota) od 12-20 sati i

09. siječnja (nedjelja) od 10 - 20 sati u hotelu „Crnković“.

Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

Kotizacija

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 120,00 kn po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 100,00 kn. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 100,00 kn po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 100,00 kn za sve dosadašnje i nove članove Udruge

Ocjenjivanje

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

Ujedno Vama i Vašim obiteljima želimo Sretan Božić, te uspješnu novu 2022. godinu

O Č E K U J E M O    V A S !

Sa štovanjem,

Organizacijski odbor